Online ordersysteem

Voor een internationaal opererende pallethandelaar heeft Mulberry Garden een geheel logistiek proces geautomatiseerd. Planning, verkoop, het magazijn, de administratie en de chauffeurs werken nu als collectief met een (mobiel) software systeem waarbij de klant in een online ordersysteem op de website van de pallethandelaar haar orders kan plaatsen, die vervolgens binnen het systeem worden afgehandeld, uitgevoerd en verwerkt door de verschillende afdelingen.

Het is zelfs zo geavanceerd dat de heftruck bestuurder in het bezit is van iPad met daarop een custom mobiele applicatie waarin de orders zichtbaar worden indien ze verzameld moeten worden. De chauffeur van de betreffende bestelling tekent aan de poort de pakbon met een digitale handtekening op de iPad en zowel de administratie als de klant krijgt bevestiging dat de pallets onderweg zijn.

Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot een zeer succesvol project, waarbij de klant enorme automatiseringsslagen heeft gemaakt waardoor het een echte voorloper in de branche is geworden!