Er zijn diverse valkuilen waar men bij het zoeken naar een geschikt CRM-systeem rekening mee moet houden. Wij benoemen voor u de tien grootste valkuilen.

  1. Te veel nadruk leggen op prijs: Dit kan leiden tot beperkte functionaliteiten of een systeem dat niet aan de specifieke behoeften van het bedrijf voldoet.
  2. Geen rekening houden met de groei van het bedrijf: Kies een CRM-systeem dat schaalbaar is en meegroeit met de groei van het bedrijf.
  3. Geen duidelijke requirements: Als de eisen en wensen van het bedrijf niet duidelijk zijn vastgesteld, is het moeilijk om te bepalen of een bepaald CRM-systeem daadwerkelijk geschikt is.
  4. Te weinig aandacht voor integratie: Kijk naar de mogelijkheden tot integratie met bestaande systemen.
  5. Te weinig aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid: Het is belangrijk om te kiezen voor een CRM-systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de medewerkers.
  6. Onderbesteding: Het is belangrijk om voldoende budget te reserveren voor de implementatie en het beheer van het CRM-systeem.
  7. Te weinig training voor de gebruikers: Zorg dat de medewerkers de noodzakelijke training krijgen om het CRM-systeem optimaal te kunnen gebruiken.
  8. Te snel gaan met de implementatie: Neem de tijd om de behoeften en eisen van het bedrijf te bepalen, verschillende CRM-oplossingen te evalueren en grondig te testen voordat een keuze wordt gemaakt.
  9. Te weinig aandacht voor data-integriteit: Zorg ervoor dat het CRM-systeem de nodige beveiligingsmaatregelen heeft om de integriteit van de data te waarborgen.
  10. Te weinig monitoring en evaluatie: Houd de prestaties van het CRM-systeem nauwlettend in de gaten en pas het aan waar nodig.

Om u te helpen bij het kiezen van de meest geschikte CRM-software voor uw organisatie, heeft SpinOffice de meest essentiële stappen voor u op een rij gezet. Lees hier Hoe kiest u de juiste CRM-oplossing? Volg deze zes stappen, die u zullen helpen georganiseerd te blijven terwijl u de meest geschikte CRM kiest voor uw zakelijke behoeften.