Om u te helpen bij het kiezen van de meest geschikte CRM-leverancier voor uw organisatie, hebben we een korte stappen voor u op een rij gezet. Volg deze zes essentiële stappen, die u zullen helpen georganiseerd te blijven terwijl u de meest geschikte CRM kiest voor uw zakelijke behoeften:

  • Bepaal uw zakelijke doelen en eisen. Wat wilt u bereiken en welke tools heeft uw team daarvoor nodig? Denk na het identificeren van uw doelen na over de hulpmiddelen die uw team nodig heeft om ze te bereiken. Als een van uw bedrijfsdoelen bijvoorbeeld is om de efficiëntie van uw verkoopteam te verbeteren, dan kan een zakelijke behoefte een CRM-tool zijn met functies voor workflowautomatisering. Als het een zakelijk doel is om verkoopdoelen voor uw team vast te stellen, dan kan een zakelijke behoefte een CRM-tool met tools voor verkoopprognoses zijn. Dit proces wordt ook wel het definiëren van uw CRM-strategie genoemd.
  • Verzamel input van teams en afdelingen. Om een CRM naadloos te laten werken, moeten verschillende teams die het gaan gebruiken, waaronder verkoop, marketing en service, een inbreng hebben in het besluitvormingsproces. Hoewel het verkoopteam meestal het gebruik van CRM aanstuurt, is het belangrijk om alle potentiële gebruikers om feedback te vragen, zodat u tot een beslissing komt die het team als geheel ten goede komt.
  • Maak een lijst van de essentiële functionaliteiten die u nodig hebt. Nadat u uw bedrijfsdoelen hebt beoordeeld, uw zakelijke behoeften hebt bepaald en teams om hun feedback hebt gevraagd, is het tijd om een boodschappenlijstje samen te stellen met functies die u nodig hebt in een CRM-oplossing. Het is zelfs nog handiger om er twee te maken: een lijst met essentiële functies en een lijst met handige functies.
  • Onderzoek de beste CRM’s die aan uw behoeften voldoen. Gewapend met input van uw team en lijsten met functionaliteiten die u zoekt, is het nu tijd om te onderzoeken welke CRM-opties op de markt het beste aansluiten bij uw behoeften. Vraag in uw omgeving (mond-tot-mondreclame), lees vakbladen en software vergelijkingswebsites en bekijk gebruikersrecensies.
  • Meld u aan voor gratis proefversies en live demo’s. De meeste CRM-leveranciers bieden gratis proefversies van de software aan, zodat potentiële klanten het kunnen proberen voordat ze het kopen. De beste gratis proefversies bieden toegang tot alle functies, waardoor een volledige beoordeling mogelijk is en u voldoende gratis proefdagen krijgt om een goed beeld van het product te krijgen. Zorg dat meerdere teamleden deelnemen binnen de gratis proefversie zodat u uitgebreide feedback van eindgebruikers kunt verzamelen.
  • Selecteer de juiste CRM en start met implementatie. Nadat u het CRM hebt geselecteerd en gekocht, is implementatie de volgende stap. Zorg ervoor dat u een geschikt team maakt om gezamenlijk de implementatie samen met de CRM-leverancier te organiseren. Grijp terug naar de doelen en eisen die in stap 1 zijn bepaald en ga ermee aan de slag om deze te verwezenlijken in de gekozen CRM-oplossing.

Het kiezen van de juiste CRM voor uw organisatie is dus geen eenvoudige taak, hoe groot of klein uw team ook is. Verschillende CRM-aanbieders hebben unieke aanbiedingen die gericht zijn op specifieke consumentenbehoeften, dus het is belangrijk om onderzoek te doen voordat u er een gaat gebruiken.

Neem SpinOffice CRM mee in uw zoektocht 😉

Wanneer u een goed beeld heeft van de stappen CRM die nodig zijn om een geschikt CRM-oplossing te vinden, neem dan ook SpinOffice CRM mee in uw onderzoek. U kunt SpinOffice CRM geheel vrijblijvend proberen door te registreren. SpinOffice CRM is een gebruikersvriendelijke, slimme CRM-softwareoplossing geschikt voor ieder type MKB-bedrijf. Met SpinOffice CRM binnen uw organisatie heeft u de ideale combinatie van relatiebeheer, met integratie van uw e-mailaccounts, agenda, taken, al uw documenten en bestanden. Wanneer u SpinOffice CRM met uw team gebruikt bij uw dagelijkse werkzaamheden, leidt dit gegarandeerd tot een optimale service richting uw relaties!

Probeer SpinOffice CRM geheel vrijblijvend »