Het uitbesteden van softwareontwikkelingsdiensten kan een echte game-changer zijn voor snelgroeiende kleine en middelgrote bedrijven. Het kan niet alleen geld besparen en ervoor zorgen dat uw werkende software sneller wordt opgeleverd.

Als u nog nooit met een softwareontwikkelingsbedrijf heeft gewerkt, lijkt het misschien een beetje intimiderend. Dat is volkomen begrijpelijk! Uw vertrouwen stellen in een ander bedrijf om de resultaten te leveren waarnaar u op zoek bent, is in welke hoedanigheid dan ook een grote beslissing, vooral wanneer het succes van uw bedrijf als geheel ervan afhangt.

Gebaseerd op onze 23 jaar ervaring in uitbestede softwareontwikkeling, bevat dit artikel alles wat u moet weten over het uitbesteden van softwareontwikkeling: voordelen, uitdagingen en de belangrijkste elementen die u moet overwegen om te kiezen voor het uitbesteden van softwareontwikkeling. Ons doel is om de voordelen van outsourcing voor u te maximaliseren. Laten we beginnen!

Wat is softwareontwikkeling?

Softwareontwikkeling is het proces van het creëren van software. Dit omvat alle activiteiten van het idee tot het uiteindelijke product, waaronder analyse van vereisten, ontwerp, implementatie, testen en onderhoud. Het doel van softwareontwikkeling is om producten te creëren die waardevol zijn voor gebruikers en die voldoen aan hun specifieke behoeften.

Soorten softwareontwikkeling

Er zijn verschillende software categorieën op basis van het type software dat wordt gemaakt. Enkele van de belangrijkste soorten softwareontwikkeling zijn:

Applicatieontwikkeling
Bij deze vorm van softwareontwikkeling wordt een programma gemaakt voor een computer of een groep softwaretoepassingen om individuen, softwareontwikkelingsbedrijven of organisaties te helpen functies te gebruiken. Dit zijn de typische besturingssysteem-apps die gebruikelijke taken uitvoeren. Dergelijke software engineering wordt gedaan met behulp van programmeertalen zoals Vue.js, Python, Java, C++, en nog veel meer.

Web-applicatie ontwikkeling
De methode voor het maken van een webpagina op het internet wordt webontwikkeling genoemd. Met webontwikkeling kan van alles worden gemaakt, van een eenvoudige statische website tot een geavanceerde website of webapplicatie. Alleen een webdesigner kan de creatie regelen van honderden gekoppelde webpagina’s die nodig zijn voor webontwikkeling. Dankzij de meest recente hulpmiddelen voor webontwikkeling en API’sdie het gebruik van uitbreidingen op een webpagina mogelijk maken, bloeit de webontwikkelingsindustrie. Voor webontwikkeling worden scriptprogrammeertalen gebruikt zoals HTML, Javascript, Django, PHP, enz.

Mobiele-app ontwikkeling
Het ontwikkelen van softwaretoepassingen voor mobiele platforms zoals iOS en Android-smartphones wordt mobiele app-ontwikkeling genoemd. Het wordt ook wel applicatieontwikkeling of mobiele app-ontwikkeling genoemd. Talen als Java, Swift, Objective C, enz. worden gebruikt om software en mobiele apps te ontwikkelen.

API-ontwikkeling
Ingenieurs creëren een programma dat API wordt genoemd, of application programming interface, en dat functioneert als een puzzelstukje tussen verschillende besturingssystemen. Zij maken interactie mogelijk met de softwareontwikkelingsdiensten of functies waarop een API betrekking heeft door een willekeurige derde-ontwikkelaar. Elke API heeft de computertaal van het systeem of apparaat waarvoor hij specifiek is gemaakt.

Cloud computing
In plaats van lokale servers of individuele apparaten te gebruiken, ondersteunen cloud computing-diensten systemen via een systeem van webservers. Programmeurs ontwikkelen software die cloudopslag-apps op cloud computing-technologieën aandrijft. Onedrive Storage en Amazon Web Services (AWS) zijn veel voorkomende voorbeelden. Software engineering wordt ontwikkeld met programmeertalen als XML, R, Clojure, en nog veel meer.

Wat zijn de voordelen van softwareontwikkeling uitbesteden?

U kunt er voor kiezen om uw software zelf te ontwikkelen, maar het uitbesteden van uw softwareontwikkeling heeft diverse voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van de softwareontwikkeling van uw bedrijf.

 1. Kostenbesparing: Uitbesteding van softwareontwikkeling kan kostenbesparing opleveren, omdat de kosten voor interne ontwikkeling vaak hoger zijn dan de kosten voor uitbesteding.
 2. Specifieke expertise: Soms is specifieke expertise nodig voor de ontwikkeling van software, zoals bijvoorbeeld expertise in een bepaalde programmeertaal of een bepaalde technologie. Door softwareontwikkeling uit te besteden, kan een bedrijf toegang krijgen tot die expertise.
 3. Meer flexibiliteit: Bedrijven die softwareontwikkeling uitbesteden, kunnen hun interne teams concentreren op andere taken.
 4. Snellere ontwikkeling: Uitbesteding van softwareontwikkeling kan de ontwikkeling van software versnellen, omdat externe teams meestal meer mensen en middelen hebben om snel resultaten te boeken.
 5. Verbeteren van de kwaliteit: Uitbesteding van softwareontwikkeling kan leiden tot verbetering van de kwaliteit van de software, omdat externe teams vaak meer ervaring en expertise hebben in softwareontwikkeling dan interne teams.

Wat zijn de fasen van softwareontwikkeling?

Het hele softwareontwikkelingsproces is verdeeld in verschillende stappen. Elk van deze is belangrijk om ervoor te zorgen dat het eindproduct goed werkt en geschikt is voor zijn gebruikers. Elk bedrijf of ontwikkelingsteam kan zijn eigen aangepaste levenscyclus voor softwareontwikkeling creëren, die zij voor alle ontwikkelingsprojecten waaraan zij werken, kopiëren. Er zijn echter enkele basisprincipes die alle strategieën voor de SDLC van softwareontwikkeling – Software Development Life Cycle levenscyclus gemeen hebben en daarom de moeite waard zijn om te kennen. Maar globaal is elk levenscyclusmodel een variatie van het volgende pad.

Dit zijn globaal de stadia van de levenscyclus van softwareontwikkeling:

 1. Planning: In deze fase worden de begroting en planning vastgesteld en projectdoelen gedefinieerd.
 2. Analyse: In deze fase worden de vereisten voor de software vastgesteld en geanalyseerd.
 3. Ontwerp: In deze fase wordt het ontwerp van de software gemaakt en wordt besloten hoe de verschillende componenten van de software zullen functioneren.
 4. Implementatie: In deze fase wordt de software ontwikkeld en gebouwd, inclusief het coderen en testen van de verschillende componenten.
 5. Testen: In deze fase wordt de software getest om te controleren of deze aan de vereisten voldoet en of er geen fouten zijn.
 6. Onderhoud: In deze fase wordt de software onderhouden en gepatched, en worden eventuele problemen opgelost.

Waar moet u op letten bij het laten ontwikkelen van software?

Bij het laten ontwikkelen van software is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

 • Duidelijke vereisten Zorg dat de vereisten duidelijk zijn vastgesteld en vastgelegd, zodat de ontwikkelaar weet wat er van hem of haar verwacht wordt.
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid: Zorg ervoor dat de ontwikkelaar bekend is met de kwaliteit- en betrouwbaarheidsnormen en -procedures die nodig zijn voor uw specifieke toepassing.
 • Budget en tijdlijn: Stel een realistisch budget en tijdlijn vast en zorg ervoor dat de ontwikkelaar hieraan kan voldoen.
 • Communicatie: Zorg voor regelmatige en effectieve communicatie tussen u en de ontwikkelaar, zodat eventuele problemen of wijzigingen snel opgelost kunnen worden.
 • Onderhoud en ondersteuning: Overweeg de onderhouds- en ondersteuningsvereisten na de lancering van de software en bespreek deze met de ontwikkelaar.
 • Beveiliging en privacy: Zorg dat de ontwikkelaar bekend is met de beveiligings- en privacyvereisten en deze in acht neemt bij de ontwikkeling van de software.
 • Testen en validatie: Zorg voor voldoende testen en validatie van de software voordat deze wordt gelanceerd, zodat u er zeker van bent dat de software aan de vereisten voldoet en naar verwachting functioneert.

Conclusie

Uitbesteding van softwareontwikkeling geeft u toegang tot een diverse pool van technisch talent waarmee u uw project sneller en op een meer kostenefficiënte manier kunt uitvoeren.

Als u het uitbesteden van softwareontwikkeling overweegt, neem dan contact op met Mulberry Garden om te zien wat we voor u kunnen doen. We delen graag ons portfolio en kijken of we u kunnen brengen waar u moet zijn bij uw volgende softwareontwikkelingsproject.

Vrijblijvend contact opnemen