Vandaag is een mooie dag om met u te delen hoe milieubewust wij bezig zijn. We leven in een land onder de zeespiegel en ook wij beseffen ons dat het veranderende klimaat de minder-bevoorrechte landen over de hele wereld zal treffen.

Drie jaar geleden hebben wij zonnepanelen aangelegd op ons kantoorgebouw in Den Haag. Met de aanschaf van de panelen leveren we een positieve bijdrage aan de reductie van CO2 gehalte in onze atmosfeer en realiseren we een energiebesparing op lange termijn. Er werd door omwonende en ondernemers in onze omgeving enthousiast gereageerd op onze keuze voor deze milieuvriendelijke manier van zonne-energie opwekking.

Deze panelen realiseerde direct meer energie dan onze eigen elektriciteitsbehoefte. Dit jaar hebben we de isolatie van het gebouw verbeterd waardoor ook onze gasbehoeften de volgende winters wordt verminderd.

Bij de beslissing eerder dit jaar om alle SpinOffice databases te gaan hosten in een extern datacenter was de inzet om 100% hernieuwbare energie te bereiken een belangrijke factor. Maar het gebruik van een cloud om de applicatie te draaien is al een geweldige stap, zoals Jeff Barr (Chief Evangelist bij Amazon Web Services) uitlegt in zijn blog:

“A typical large-scale cloud provider achieves approximately 65% server utilization rates versus 15% on-premises, which means when companies move to the cloud, they typically provision fewer than ¼ of the servers than they would on-premises.1 In addition, a typical on-premises data center is 29% less efficient in their use of power compared to a typical large-scale cloud provider that uses world-class facility designs, cooling systems, and workload-optimized equipment.2 Adding these together (fewer servers used plus more power efficient servers), customers only need 16% of the power as compared to on-premises infrastructure. This represents an 84% reduction in the amount of power required.”

We zijn dan ook trots dat wij onze voetafdruk kunnen verminderen. Bedankt voor het kiezen van onze CRM software als relatiebeheer applicatie voor uw organisatie.

Rudolf Philipse
Oprichter en directeur